Over ons

Hendriks Machines, specialist in tuinmachines

Welkom bij Hendriks machines. Ik ben Koen Hendriks en technieker in hart en nieren. Eind januari 2017 bezocht ik met mijn vader Maes machines in Zonhoven. Mijn vader moest een machine met een garantieprobleem binnenbrengen en ik moest helpen dragen. Aangekomen aan de balie vertelde men ons dat er geen technieker meer aanwezig was en dat het bedrijf dichtging. Eenmaal buiten dacht ik: “Ik zie een gat en spring er in”. Een tweetal weken later was mijn bedrijf opgestart: Hendriks Onderhoud. Zoals de naam suggereert, we begonnen met onderhoud van elektrische en benzinemaaiers.

Ik kon, als student ondernemer, starten in de garage van mijn ouders. Mijn opleiding tot gelicentieerd vliegtuigtechnieker had mij gedrild in het opzoeken van specificaties, werkprocedures, onderhoudsschema’s enzovoorts. De eerste klanten kwamen al snel en ze bleven komen. Op het einde van het eerste jaar strandden we op net geen 100 machines. Langzaam maar zeker begon het te kriebelen om al eens een machine te verkopen.

Van Hendriks onderhoud tot Hendriks Machines

Ondertussen waren we gestart met zitmaaiers en handgedragen machines te repareren. Af en toe slaagden we er al eens in een nieuwe machine te verkopen. De microbe had mij volledig vast en de droom groeide om een eigen winkel te starten met verdeling van een groot merk. Na wat gesprekken met diverse merken, viel de keuze om in zee te gaan met Husqvarna. Dit omwille van het uitgebreide gamma kwalitatieve machines en de goede ervaring bij het onderhoud van Husqvarna machines en de tevredenheid van hun eigenaren.

De volgende stap was het openen van onze eigen winkel! Na wat zoekwerk vielen we op een pand in Helchteren. Sinds december 2018 zijn we, na een volledige metamorfose van de winkel, te vinden op de Kazernelaan 10, te Helchteren. We ontvangen je graag in onze winkel in Helchteren!

grass futuristic robot roller cutter lawnmower lawn mower robotic technology t20 Bmwwjx